Telif Hakkı Alma Ücreti

Telif Hakkı Alma Ücreti sayfasını inceleyerek aradığınız konuya dair detaylı ve açıklayıcı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı Alma Ücreti

Oylama : 0.0/5 (Toplam 0 Oy)

  • Aranma Kelimeleri
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Nedir
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Türkiye
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Ankara
    • Telif Hakkı Alma Ücreti İstanbul
    • Telif Hakkı Alma Ücreti İzmir
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Antalya
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Forum
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Ekşi
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Ayrıntıları
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Önerileri
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Detayları
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Görüşleri
    • Telif Hakkı Alma Ücreti İpuçları
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Öğütleri
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Uyarıları
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Açıklamaları
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Talimatları
    • Telif Hakkı Alma Ücreti Ayrıntısı

Telif Hakkı Alma Ücreti

http://www.rmark.com.tr sitesinde anlatacağımız bilgiler sayesinde Telif Hakkı Alma Ücreti hakkındaki herşeyi öğreneceksiniz. Daha fazlası için sitemizi inceleyiniz.

Telif Hakkı Alma Ücreti sayfasındaki bilgileri okuyarak;

  • Telif Hakkı Alma Ücreti ayrıntılara ulaşacak ve merak ettiğiniz soruların cevabına bulacaksınız,
  • Müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri detaylıca inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

[ Ayrıca Bknz. teknoloji-tasarım-patentitelif-hakkı-almatelif-hakkı-almakfaydalı-model-tescil-ücretleriisim-hakkı-almak-istiyorum ]

MARKANIZ YAKINSAK MI, IRAKSAK MI?

Markanızla ve her şeyinizle bir kelime etrafında odaklanabiliyor musunuz? Odaksız kalmış marka köksüz fidan gibidir.

Fizik dersi gibi başlayan bu sohbetimiz, pazarlama dünyasında hükmünü acımasız şekilde sürdüren kanunlardan biri olan odak kanununun etrafında odaklanacak. Odak kanunu diyor ki: Pazarlamada en güç başarı, muhtemel müşterilerin zihinlerinde belli kelimelelerle yer alabilmektir.

Çocukluk ve gençlik çağlarımıza kıyasla, hayatımızın hemen her yönünde çarpıcı değişiklikler yaşanıyor. Basitce örneklendirmek gerekirse; fotoğraf makinesini ilk defa ellediğim dönemleri hatırlıyorum. İlk gördüğüm fotoğraf makinesi herhalde vesikalık çektirdiğimiz fotoğrafçıdaki idi. Sonra gördüklerim ise, halamın oğullarından birindeydi. Onlar yüksek mekteplerde okumuşlar, yurtdışına gidip gelmişlerdi. Ama ilk elime aldığım fotoğraf makinası, sadece fotoğrafçılığı değil, araba kullanmayı, on parmak yazmayı ve nice faydalı şeyleri sayesinde öğrendiğim değerli ağabeyimin makinesi idi. O zamanlar, iyi fotoğraf çekip çekmediğiniz, objektifinizi nereye yönelttiğiniz kadar ( işin burasının sanat olduğunu daha önce söylemiştik), kullandığınız filmden ne oranda sağlam fotoğraf çıkardığınız ile de ölçülürdü. Filminiz banyodan hiç firesiz çıktı mı, sevinirdiniz. Ağabeyimin bir de pozometresi vardı. O sayede, ışık ayarı tutturulmamış resim çekmek ihtimali azalıyordu. Ayrıca, iki objektifli olduğundan, mesafe ayarını doğru yapıp yapmadığımı da hemen anlayabiliyordum.

Sonraları refleks kamera denilen, 35 mm'lik film kullanan fotoğraf makineleri yaygınlaştı. Şimdi bunların, bütün ayarlarını kendi kendine yapan modelleri ile, fotoğraftan hiç anlamayanlar bile, neredeyse profesyonel kalitede fotoğraf çekebiliyorlar. Fotoğraf çekmenin bu kadar kolaylaştırılmadığı yerlerde, iyi bir fotoğraf çekebilmek için, ışığı ve mesafeyi iyice ayarlamak şart. Mesafeyi iyi ayarlamalısınız ki, filmin üzerine düşürülen görüntü tam "odaklanmış" olsun. Odaklamanın tam olmadığı resimler "flu" oluyor, bir şey anlaşılmıyor. Eğer odaklama yoksa maksat hasıl olmuyor. Ama odaklama varsa, etrafı kasıp kavurabilirsiniz (Bir yaz günü elinizdeki bir "yakınsak" mercekle neler yapabileceğinizi bir düşünün).

Markanın Ön Araştırma;

Markanın tescili, istenilen cümlenin kayıt oluşturur başkası adına kayıtlı olup olmadığı hākkında ön fikir için uygulamadan önce benzerlik araştırması. Tescilli bir marka başvurulan ve marka tescil halinde yapılacak olmayabilir önaraştırma yapılmaması, gereksiz mali harcama yapılacaktır. Bu nedenle, marka ön araştırması en önemli aşamadır.

Kimler Markaya müracaat yapabilir?
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (ticari faaliyeti bulunan şahıs ve tüzel kişiler)
  • Paris Sözleşmesine üye olan ülkelerin vatandaşları.
Markanın kaydedilmesindeki avantajlar nelerdir?
  • Tescilin sahibine, ilgili markanın kaydı kapsamındaki mal ile hizmetler için markanın sahibinin müsaadesi dışındaki her şekilde kullanımını engelleme hākkı verir.
  • Markanın sahibi, markayı bizzat kendi kullanabileceği gibi başkalarına da kullanım izinleri verebilir.
  • Marka;sahibinin izni dışında kullanımına karşı 556 Sayılı KHK'de önemli yaptırımlar getirilmiştir.
Markaya başvuru süresi ne kadar sürede sonuçlanır, başvurudan sonraki süreç nasıldır?

Kayıt işlemleri ortalama 12 ayda sonuçlanmaktadır. TPE tarafından eksiksiz alınan başvurular veri giriş, mal - hizmetlerin kodlanması, arama ve inceleme aşamalarından sonra ret için herhangi neden bulunmaması halinde üç ay süre ile Resmi Bültende yayınlanır. Yayına karşıt görüş çıkmaması halinde başvuru sahibinden noksan evraklar talep edilir ve noksan evrakların süresi içerisinde giderilmesi halinde Markanın Kayıt Belgesi düzenlenerek başvuru sahibine gönderilir.

Başvurunun ilk incelenmesi sırasında ya da yayına itiraz üzerine başvurunun kısmen veya tamamen reddedilmesi durumunda başvuru sahibinin iki aylık süre içerisinde Enstitü kararlarına itiraz etmek hākkı vardır. İtiraz üzerine Enstitü kararları yeniden incelenir ve yeni kararlar başvuruyu yapan kişiye postayla bildirilir. Başvurulara itiraz gelmesi halinde başvurunun değerlendirme ve kayıt süreleri 1 yılı aşabilmektedir.

Markanın koruma süreleri ne kadardır?

Enstitü tarafından kayıt edilen markalar başvuru tarihinden itibaren 10 yıl süreyle korunur. 10'ar yıllık sürelerle yenilemek suretiyle koruma süresini sınırsız olarak uzatmak mümkündür.

Yenileme başvurusu ne zaman yapılmalıdır?

Markanın yenileme başvuruları, korumanın sonlanacağı ayın son gününden 6 ay önce başlar ve korumanın sona erdiği ay sonunda sona erer. Cezalı yenileme ücrēti ödemek şartıyla, bu sürenin sona ermesinden sonraki 6 ay içerisinde de yenileme talebinde bulunulabilir. Bu süre dahilinde yenilenmeyen markalar hükümden düşer.

Markanın kullanımı zorunlu mudur?

Evet. Markanın, kaydının yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl içinde, haklı bir neden olmadan kullanılmaması veya bu kullanıma beş yıl kesintisiz ara verilmesi halinde, mahkeme kararı ile markanın belgesi iptal edilir

Hangi durumlarda markanın kullanılmış olduğu kabul edilir?

Aşağıda belirtilen durumlar markanın kullanıldığını gösterir.

  • Tescilli markanın ayırt edici karakterini değiştirmeden markanın farklı unsurlarla kullanılması,
  • Markanın yalnız ihracat amacıyla mal ya da ambalajlarında kullanılması,
  • Markayı taşıyan malın ithalatı,
  • Markanın malikinin müsaadesiyle başkası tarafından kullanılması
Coğrafi İşaret Nedir?

Sınai mülkiyet hakları kapsamında olan coğrafi işaretler menşe ve mahreç işaretleri olarak iki grupta anılırlar. Bir ürünün menşei olan yöre, alan veya bölge adı menşe adı olarak anılır. Bu şekilde anılabilmesi için ürünün, Coğrafi sınırları belirlenmiş veya çok özel durumlarda ülkeden kaynaklanan bir ürün olması; Tüm veya esas nitelik veya özellikleri bu yöreye, alana veya bölgeye özgü doğa ve beşeri unsurlardan oluşması; Üretimi, işlenmesi ve diğer işlemlerinin tümüyle bu yörenin, alanın veya bölgenin sınırları içinde yapılması, şartlarının birlikte karşılanması gerekir. Bu tür ürünlere örnek olarak Çerkez peyniri, Trabzon tereyağı, Bozcaada şarabı, Van otlu peyniri verilebilir. Bu ürünlerin nitelikleri, kalitesi, ünü ve başka özellikleri belirli bir coğrafi yerin beşeri ve doğa unsurlarından kaynaklanan özellikler taşır ve bu ürünler bu özellikleri ile ün kazanmışlardır. Menşe adını taşıyacak ürünler ait oldukları coğrafi bölgenin dışında üretilemezler. Çünkü ürün, niteliklerini ancak ait olduğu yöre içinde üretildiği takdirde kazanabilir.

Coğrafi Olarak Kayıt Edilemeyecek İşaretler Nelerdir?
  • Bu tanıma uymayan veya ürünlerin öz adı olmuş adlar ile işaretler,
  • Ürünün gerçek kaynağı konusunda halkı yanıltabilecek olan bitki türleri, hayvan soyları veya benzeri adlar,
  • Kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı işaretler,
  • Paris Sözleşmesi ve Dünya Ticaret Örgütü'nü kuran Anlaşmaya üye ülkelerde korunmayan veya koruması sona ermiş veya kullanılmayan ad ve işaretler.

Telif Hakkı Alma Ücreti

Sayfamızda yer verilen bu açıklayıcı bilgiler aracılığıyla öğrenmek istediğiniz herşeye bu sayfadan detaylıca ulaştınız. Lütfen bize sormak istediğiniz sorular için iletişim sayfamızı kullanabilir veya telefon numalarımızı arayabilirsiniz.

Kaynak : http://www.markapatenttesciliturkiye.com/telif-hakki-alma-ucreti.html